måndag 15 september 2014

Vi gjorde bra ifrån oss och står starka.

Tack alla kandidater som kampanjat för oss i valrörelsen. Aldrig förr har så många gjort så stora insatser för vårt parti i Emmaboda. 
Därför kändes valresultatet extra tråkigt, både i riksdagsvalet, landstingsvalet men kanske framför allt kommunvalet. Alla väljare som berättade för oss att de ville se en politisk förändring i Emmaboda kommun valde uppenbarligen att lägga sin röst på ett annat parti istället. Men när allt har börjat smälta in finns det ändå ljuspunkter och styrkor att bygga vidare på under mandatperioden.

Moderaterna i Emmaboda behåller sin position som största Alliansparti i kommunen. Valresultatet är ännu inte helt fastställt men vi backar bara 0,5 procentenheter, vilket är mycket bra i jämförelse med Moderaterna i andra kommuner i läner. Våra kampanjer, vårt handlingsprogram och vår starka kommunvalsedel har uppenbarligen gjort skillnad. Alla partier förutom V och SD backade i kommunvalet i Emmaboda.

På detta ska vi bygga vidare. I riksdagen vet vi inte vad som kommer hända. I skrivande stund har Löfven börjat sitt regeringsbildande, men hur den kommer att se ut och hur länge den sitter är omöjligt att sia om. Här i Emmaboda, däremot, står det klart att Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val och tvingas söka stöd från V för att tillsammans med MP kunna bilda majoritet. Vi är alltså förskonade från att ha SD som vågmästare som i 9 av länets 12 kommuner.

Allt detta gör att vi Moderater kan föra en aktiv och kritiskt granskande oppositionspolitik under de fyra kommande åren samtidigt som vi presenterar en alternativ politik som är bättre för Emmaboda.

Tack igen – nu vilar vi oss en stund innan vi tar nya tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar