fredag 12 september 2014

Fagerström bemöter med anklagelser

I en annons i Emmaboda Tidning i onsdags ställde Moderaternas ordförande fem frågor till kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S). Annonsen innehöll också information om vår lokalpolitik. Frågorna handlar om den politik Fagerström har fört under mandatperioden och är högst ansvarig för. Som oppositionsparti har Moderaterna väljarnas ansvar att granska denna politik och stå för ett alternativ.
Ann-Marie Fagerström väljer att besvara dessa frågor genom att i tidningen Barometern idag anklaga Moderaterna för att vara osportsliga (artikeln finns inte på nätet än). Men hon svarar inte på frågorna.

Hennes tal om att hon inte har möjligheter att svara är rent trams. Hon har alla kanaler till sitt förfogande: Sociala medier, traditionella medier och samtal och debatt i valrörelsens slutskede.

Det bör noteras att Socialdemokraterna hade en egen helsidesannons i Emmaboda Tidning. Den bemöter vi Moderater genom att i valrörelsens slutskede kampanja mer intensivt än någonsin för att vinna väljarnas förtroende.

Ingvar Gustafssons frågor i vår annons är ett öppet brev till Ann-Marie Fagerström och Socialdemokratin i Emmaboda. Öppna brev till politiska motståndare är ett vanligt grepp i den politiska debatten. Senast i torsdags skickade Fagerströms partivän Lena Segerberg (S), landstingsråd i Landstinget i Kalmar län, ett öppet brev till Johan Gustafsson (M), också landstingsråd. Att vi i vårt brev ställer relevanta frågor om den faktiska politiken som Fagerström har fört här i Emmaboda och att Segerberg kommer med ett rent lögnaktigt påstående om vad Gustafsson vill göra i framtiden är ett ämne för en helt annan debatt.

Fagerströms svar på vårt öppna brev är alltså att anklaga oss för att vara osportsliga. Första intrycket är att hon inte vill ge väljarna tydliga besked. Men när man tänker efter så är det i sin tur ett tydligt svar till både oss och väljarna.

Genom sitt agerande har Ann-Marie Fagerström ännu en gång gjort det tydligt att Emmaboda kommun behöver ett nytt politiskt ledarskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar