tisdag 9 september 2014

Boende, befolkning och landsbygsutveckling

Om vi ska bli fler kommuninvånare måste vi göra Emmaboda till en mer attraktiv kommun att bo i. Då krävs det fler arbetstillfällen och nya företag samtidigt som vi värnar det befintliga näringslivet.

Det behövs fler alternativ för byggande och boende i attraktiva lägen och med närhet till service och handel. Vi vill stimulera olika boendeformer, som större och mindre hyresrätter, bostadsrätter och egna hem. En mångfald lockar fler till vår kommun. Vi ska stödja ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Vi måste förbättra kommunikationerna inom kommunen och till andra kommuner. De föreningar som sköter enskilda vägarna behöver stöd.
 
I de mindre samhällena och på landsbygden måste vi säkerställa att en god grundservice kan erbjudas. Det är viktigt att vi tar tillvara de ideella krafterna i form av sockenråd och samhällsföreningar för att utveckla möjligheterna i hela kommunen. 
 
Moderaterna vill: 
  • Att kommunen upprättar ett bostadsförsörjningsprogram. 
  • Aktivt verka till att servicen säkerställs i de mindre samhällena och på landsbygden. 
  • Satsa på enskilda vägar. 
  • Utveckla området runt Bjurbäcken i centralorten.
Fram till valet presenterar vi delarna i vårt handlingsprogram i olika inlägg här på bloggen. Du hittar hela programmet under fliken Vår politik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar