fredag 12 september 2014

S-löfte drabbar Emmabodas ekonomi och äldre

Socialdemokraternas löfte i dagens Barometer om mer pengar till kommunen och trainee-jobb vid en Socialdemokratisk valseger är ett löfte de inte kommer att kunna uppfylla.

Förslaget om trainee-jobb har underkänts av Vårdförbundet och kan vara oförenligt med EU-lag.
Vården och omsorgen skulle få lägga mycket resurser på att handleda outbildade praktikanter istället för att ta hand om våra sjuka och äldre. Enligt S-förlaget ska staten finansiera dessa platser inledningsvis men sen är förhoppningen att Emmaboda kommun ska ta över finansieringsansvaret.


Mer pengar till kommunen ligger helt i linje med Socialdemokraternas strategi att lova allt till alla. Den budget som S på riksnivå går till val på är kraftigt underfinansierad med miljardstora hål. Den innehåller också förslag om kraftiga skattehöjningar som slår direkt mot jobben. Sammantaget kommer detta att leda till ökat budgetunderskott, minskat förtroende för svensk ekonomi och mindre skatteintäkter. Som i sin tur ger mindre resurser till välfärd i Emmaboda kommun och stigande ungdomsarbetslöshet. Arbetslösheten i länet minskar för övrigt snabbast i landet sen en tid tillbaka.


Dessutom måste S samregerar med V och MP, två partier som vill gå ännu längre vad det gäller skattehöjningar mot fler jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar