torsdag 30 augusti 2012

Valfrihet på önskelistan


Moderaterna har länge velat införa valfrihet inom äldreomsorgen. Från nationella undersökningar vet vi att det är något som äldre efterfrågar. Nu vet vi att det gäller för invånarna i vår kommun också.

Resultatet av marknadsundersökningen om framtidens äldreomsorg i kommunen är tydligt. En majoritet av de som svarat är positiva till valfrihet inom äldreomsorgen enligt LOV, Lagen om valfrihet. Svarsfrekvensen beskrivs som mycket hög.

  – Desto tråkigare är det att kommunen leds av ett kommunalråd som så öppet motsätter sig ökad valfrihet för medborgarna. Ann-Marie Fagerström (S) har varit tydlig med att hon inte vill införa LOV, säger Sten-Olof Johansson (M), gruppledare för Moderaterna i Emmaboda.

För oss Moderater är valfrihet inom äldreomsorgen viktigt. Fokus bör ligga på hög kvalitet och att de äldres önskemål uppfylls. Vem som bedriver äldreomsorgen är mindre viktigt. Tillsammans med Alliansen hade vi som vallöfte 2010 att införa LOV. Det löftet gäller fortfarande om vi får medborgarnas förtroende att leda kommunen efter valet 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar