onsdag 13 augusti 2014

Moderaterna vill satsa på kommunens medarbetare

Pressmeddelande 2014-08-13

 
Nya Moderaterna i Emmaboda anser att medarbetarna är kommunens viktigaste tillgång. Det är personalen ute i skolorna, omsorgen och övriga verksamheter som jobbar hårt för att vardagen ska fungera för invånarna. Därför vill vi satsa på kommunens medarbetare.
 
Medarbetarnas kompetens, engagemang och bemötande är avgörande för kvaliteten i verksamheterna.
 – ­­Det är alltid arbetsgivarens och politikens ansvar att skapa förutsättningar för medarbetarna att göra ett så bra jobb som möjligt. Då krävs det ett ledarskap som präglas av öppenhet, delaktighet och korta beslutsvägar, säger Sten Olof Johansson, gruppledare för Nya Moderaterna i Emmaboda.
 
Moderaterna vill:
  • Ge varje medarbetare ett utvecklingskonto och satsa mer på kompetensutveckling.
  • Tillsammans med medarbetarna sätta upp tydliga och mätbara mål för verksamheterna. 
  • Skapa ett system där medarbetarna uppmuntras att lämna förbättringsförslag. Här finns goda förbilder inom det lokala näringslivet.
Vi måste ta tillvara de erfarenheter och kunskaper som äldre i organisationen har, samtidigt som vi också aktivt lockar nya och yngre medarbetare till kommunen. Med allt större pensionsavgångar blir det angeläget att hitta bra sätt för kunskapsöverföring i organisationen. Dessutom kommer insatser behöva göras för att få fler äldre att arbeta längre, exempelvis genom att erbjuda nedtrappning av arbetstiden efter 65 år.
 
För att i framtiden kunna rekrytera de medarbetare vi behöver i en allt hårdare konkurrens med andra arbetsgivare måste Emmaboda kommun upplevas som en attraktiv arbetsgivare. Genom kontinuerlig kompetensutveckling, nya arbetsformer och stimulerande arbetsmiljö kan kommunens tillgång till kvalificerade och kompetenta medarbetare tryggas. I det arbetet är delaktighet, inflytande, flexibilitet, individuell lönesättning, ökad lönespridning samt rätten att fritt uttrycka och framföra sin åsikt viktiga komponenter.
– Vi måste ställa oss frågan: Varför ska de unga välja att jobba för just vår kommun? säger Sten Olof Johansson.
 
Allt detta sker inte av sig själv. Moderaterna vill att kommunen utvecklar en särskild strategi för hur den ska bli en attraktivare arbetsgivare.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar